Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/natureal.se/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6078
Utställningar – Natureal.se

Utställningar

Helknäppt 2.4! Vernissage 6/7

 • Utställning på Galleri1 i Bollerup.
 • Punk!
 • SUB

Lilla Montmartre 2024!

Lördag 31 augusti på Österportstorg, Ystad kl 10-15

Ta chansen att köpa originalverk och tala direkt med oss fotografer och konstnärer!

Utställning Sörängen! Vernissage 6/12

 • Utställning på Sörängens folkhögskola, Nässjö
 • Utställning av SUB
 • Utställning om punkbandet Golvad Grävling

Konstrundan 2024!

 • På långfredagen är det dags för Konstrundan 2024. Den 29/3-1/4 har vi öppet. Tiderna är 10-17 på fre-lör-sön, och 10-16 på måndag. Fokus är Musik och Natur.
 • I år ställer även Rolf Jönsson ut bilder med Vilda Djur från sina resor runt världen på Per Helsa.

Påskutställning 2024, Skillinge!

 • Under påsken finns några av mina verk utställda på Galleri 45 i Skillinge. En jurybedömd utställning tillsammans med 13 andra fotografer under temat Kreativitet. (På Långgatan 45, Skillinge)

Kulturnatta!

 • Den 21/10 finns möjligheten att vara med i utställningen Making Faces. Studion är öppen, så ta chansen att vara med i själv!

Lilla Montmartre 2023!

Lördag 2 september på Österportstorg, Ystad kl 10-15

Ta chansen att köpa originalverk och tala direkt med oss fotografer och konstnärer!

Konstrundan påsken 2023!

 • Under påsken ställer jag ut hela utställningen Making Faces i mina lokaler på Per Helsas Gård i Ystad. Dessutom Kreativa Stenar, bilder från Ales Stenar på nya sätt.

I år har jag även Öppen studio där du som besökare kan få din bild tagen utan kostnad till projektet Making Faces!

Making Faces!

 • Under oktober och november 2022 ställde jag ut ett utdrag ur utställningen Making Faces på Stora Hotellet i Tomelilla. Strax innan Österlen Lyser! kommer några av tavlorna att bytas ut med nya ansikten fotograferade vid utställningen på Galleri1 tidigare i höst. Då blir det några fler Tomelillabor!

HELKNÄPPT!

Under hela september ställer jag ut tillsammans med två andra fotografer på Galleri1 i Bollerup!

För första gången sedan Ljungby Konstfest är hela utställningen uppe,, även med ett litet tillägg! Dessutom det underbara verket ”Making Faces” som består av bilder tagna under mina tidigare utställningar. Har du blivit fotograferad i mitt projekt, så finns du kanske där? Välkommen!


Lilla Montmartre 2022!

Lördag 10 september på Österportstorg, Ystad kl 10-15

Ta chansen att köpa originalverk och tala direkt med oss fotografer och konstnärer!


Nu har jag skaffat en lokal på Per Helsas Gård, Ystads äldsta korsvirkeskvarter. Adressen är Piparegränd 2, och man går antingen in från gården i restaurang Gränden eller hos skomakaren. Sedan går man upp för trappan. Tänk på att meddela att du vill komma in. Antingen via meddelande på Facebook eller Instagram, eller genom att ringa på telefon 0411-12356.

I lokalen kommer jag att ha ett litet galleri med flera olika utställningar under året.

Jag har ett antal stora (120×80 cm) canvastavlor som jag har ställt ut under tidigare år, som är alldeles för stora för lokalen. Därför finns det just nu en möjlighet att köpa dessa med 50-60% rabatt. Bland motiven finns bland annat 3 st tavlor från Patti Smiths konsert i Surbrunnsparken, Ystad. Men också naturbilder i olika färger från Ystad, samt tavlorna med Molly Sandén och Darin. Välkommen 18-19 december kl 11-16. Men glöm inte att meddela att ni är på plats, om dörren är stängd.

Följ mig på Instagram eller Facebook.


Fantastiska tillfällen att få visa upp mina verk så att kunderna själva kan se dem så som de ska ses. Det är även ett tillfälle att få prata om hur bilderna blir till.

Tidigare utställningar

Lilla Montmartre 2021!

Lördag 4 september på Österportstorg, Ystad

Lilla Montmartre 2021!

Lördag 4 september på Österportstorg, Ystad kl 10-15

Ta chansen att se och köpa originalverken från utställningen Sjöjungfrun, eller prata fototeknik med fotografen Kenny Fransson.
20 % av alla intäkter går till WWF-projektet Rädda Östersjön.

Sjöjungfrun

Även om vattenytan är vacker på våra porlande bäckar, vackra sjöar och vidsträckta hav, döljer sig något annat under ytan. Läkemedelsrester och mikroplaster går rakt genom våra reningsverk, och kemikalier i jordbruket läcker ut i våra åar. Allt rinner ut i sjöar och hav med övergödning som resultat.

Det finns många varelser som lever i våra vattendrag, som man nästan aldrig ser. Den här gången fokuserar jag på Sjöjungfrun. Hon är en inkarnation av vattnet och när vi gör vattnet sjukt, drabbar det henne. Precis som vattnet är hon vacker på ytan, men hon mår inte bra. I berättelserna som upprepats i generationer, talas det om att man måste hjälpa och ta hand om den som rår över vattnet. Oavsett om det är Havsrået som styr i sina stora salar i havet eller Sjörået, som tar hand om sjöarna och tillflödena. Deras krafter styr över väder och vind och det är verkligen bäst att inte reta upp ett rå, för då kan det gå illa. Eftersom vi verkligen inte har tagit hand om vårt livgivande vatten, ställer jag frågan: När kommer Sjörået att straffa oss? När har najaderna, källnymferna, tröttnat på vårt beteende, där vi skadar de varelser de skyddar?

Vi vet att vi måste förändra vårt beteende. Det liv vi lever nu är inte hållbart. Östersjön är ett av världens mest nedsmutsade hav och oerhört stora områden har döda bottnar, där bara bakterier kan leva. Vi är inne i det sjätte massutdöendet av arter (det femte var när dinosaurerna dog ut) och måste förändra oss för att säkerställa att vi kan leva vidare på vår planet. Det finns ingen planet två vi kan flytta till.

Ljungby Konstfest 2021

10 Juli-15 Augusti

Några av mina verk har blivit utvalda av en jury för en utomhusutställning i sommar. Utställningen heter Sjöjungfrun.

Konst i Ystad

29 mars-11 april 2021

3 utställningar på en gång på Michelsens Bil i Ystad, Syrénvägen 7-9

Ystad Jazz Festival 10 år

En utställning på Ystads Konstmuseum 20 juli-18 augusti 2019. Med bilder från Ystad Jazz Festival.

Utställning och försäljning på Österportstorg i Ystad på sommaren 2019. Framför allt med bilder från Ystad.

Kåseberga och västerut

En stor utställning i Kåseberga under påsken 2019. Framför allt med naturbilder från Kåseberga och inom en vektor om tre mil.