Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/natureal.se/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6078
Photo Workshops – Natureal.se

Photo Workshops

Det är inte JAG som ska ta bilden. Det är DU!

Följ med på våra workshops och utveckla ditt eget fotograferande. Oavsett vilken utrustning du har. Det spelar ingen roll om du har de senaste systemkamerorna med stora linser, en lite mindre kamera eller en mobil som har några år på nacken. Målet är att du ska lära dig vad din utrustning klarar av och kunna ta bättre bilder.

Vad vill vi göra?

Vi tränar på hur ljuset fungerar i kameran, hur du komponerar bilder, hur du arbetar med bokeh. Vi pratar om vilka inställningar som passar bäst för de bilder du vill ta. Vill du fota sport eller en femåring som springer omkring? Du kanske vill fånga skiftningarna i ljuset i en soluppgång eller de varma färgerna vid en solnedgång? Är du intresserad av street photo eller vill du jaga åskan? Har du alltid velat testa att fotografera med drönare? Nu har du chansen!

Så här gör vi.

På våra workshops börjar vi med en genomgång av utrustningen vi ska använda. Vi gör sedan en genomgång i grunderna i ljus och teknik. Efter en stund är vi redo att ta itu med uppgiften. Då tar vi oss till ett intressant område. Kanske besöker vi Ale Stenar, möter våren i någon av Ystads parker eller väntar in gryningen nedanför Stenshuvud. Vi söker motiven och hjälps åt och peppar för att få de där bilderna och upplevelsen man får av Österlen. Vi kan visa dig hjortarna, fåglarna, rapsen och körsbärsblommorna.

Möt andra fotografer

På vissa av våra workshops kommer du att möta några av de fotokonstnärer som finns i södra Skåne. Fotografer som ofta har sin egen nisch och sätt att dra nytta av naturen och ljuset i området. De kan berätta om vikten av kreativitet och inte vara rädd för att förändra sig. De kan berätta om att ta tillvara på det ljus man har, hur man utnyttjar filter för att få drömscener, de kan berätta hur du ger din bild ett poetiskt uttryck, eller hur du fånga vintergatan en mörk natt. Du kanske inte har fotograferat med en modell eller vill lära dig fotografera mat. Då är det dags nu!

Inte bara solsken

Alla tar bilder under sommaren. Men Ystad och Österlen är fantastiskt året runt. Därför har vi workshops under alla årets skiftningar. När dimman drar in låter vi trädens strikta linjer mjukas upp av vattendropparna, när åskan drar in får vi möjlighet att fånga blixtarnas kraft, när vinden piskar fångar vi havets styrka och när regnet har fallit fångar vi reflektionerna i pölarna. Och sedan har vi sommaren då ljuset är så vackert att det nästan gör ont. Allt är en möjlighet, för den som vill bli en bättre fotograf.

Håll utkik efter våra workshops och följ med oss.